Ga terug

Labels: training & opleiding

Herregistratie schoolleidersregister PO

Leergang directie


Triqs Educatief biedt in het kader van herregistratie voor het Schoolleidersregister PO een aantal leergangen aan.

Onze leergangen bestaan uit een beknopte theoretische inleiding, een praktijkopdracht en een parallel persoonlijk leertraject dat wordt afgesloten met een reflectieopdracht.

Met elke leergang dekt u het bijbehorende thema van het Schoolleidersregister voor uw herregistratie volledig af.

Leergangen

Triqs Educatief biedt 4 formele leergangen aan voor herregistratie in het Schoolleidersregister PO:

  • Leergang Sturen op kwaliteit in de klas (thema Kennis- en kwaliteitsontwikkeling)
  • Leergang Omgaan met verschillen 
  • Leergang Planmatig leidinggeven aan verandering
  • Leergang Persoonlijk leiderschap                

Vrijstellingen

Schoolleiders die werken met de Cadenza Vaardigheidsmeters (VHM) en/of Schoolplanmanager (SPM) kunnen een vrijstelling aanvragen voor een gedeelte van de leergang:

  • De training voor de Vaardigheidsmeter Instructiegedrag (VHM) is onderdeel van de leergang Sturen op kwaliteit in de klas. Met uw VHM-licentie kunt u een gedeeltelijke vrijstelling aanvragen.
  • De training voor de Vaardigheidsmeter Interne begeleiding (IB) is onderdeel van de leergang Omgaan met verschillen. Met uw VHM-IB licentie kunt u een gedeeltelijke vrijstelling aanvragen.
  • De audittraining (AIT) is onderdeel van de leergang Persoonlijk Leiderschap. Als u deze audittraining al heeft gevolgd, kunt u vrijstelling aanvragen voor de dagdelen 1 t/m 4 van 'Bijeenkomsten' en voor 'Training on the job' (60 SBU).

Werkplekleren als uitgangspunt

Schoolontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling gaan hand in hand. Zoals voor leerlingen geldt dat ze het meest leren door realistische vraagstukken te onderzoeken in een betekenisvolle context, geldt dat de schoolleider het meest leert door te werken aan een concreet vraagstuk in de eigen school. Uw dagelijkse praktijk is daarom het uitgangspunt in de leergang.

Drieslag

Al onze leergangen kennen de volgende drieslag:

  • Beknopte theoretische inleidingen, waarin theoretische kaders, recente wetenschappelijke inzichten en praktijkvoorbeelden worden gepresenteerd.
  • Praktijkopdracht(en) waarin de cursist de theorie toepast op de eigen schoolorganisatie.
  • Een parallel persoonlijk leertraject waarin de eigen leiderschapsvaardigheden in relatie tot de schoolontwikkeling worden uitgediept (dit onderdeel wordt afgesloten met een reflectieverslag).

Trainingslocatie en kosten

De leergangen worden incompany verzorgd. De kosten voor het volgen van één van onze leergangen zijn afhankelijk van het aantal deelnemers uit de organisatie. Vraag daarom vrijblijvend een offerte op maat aan. 

MEER informatie

Neem contact op met Fred Kramer of Claire Renardel voor vragen omtrent de inhoud of de uitvoering van deze training. 

Neem contact met mij op over Leergang directie

Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.